Despre noi

Istoria nostră începe în anul 2009 atunci când fondatorul, un medic terapeut emigrat în Europa cu 11 ani mai devreme, decide să învestească în localitatea sa natală procurând terenuri agricole. După un studiu amănunțit a plantelor aromatice, a condițiilor climaterice și a calității solului el a optat pentru Lavandula Angustifolia, cea mai benefică și prețioasă specie de lavandă.

În anul 2014 au fost sădite primele plante de lavandă pe o suprafață de 3,5 hectare ca mai apoi plantația să fie extinsă până la o suprafață totală de 5 hectare.

În anul 2016 s-au recoltat primele flori de lavandă și din ele s-a obținut beneficul ulei esențial ca urmare a procesului de distilare.

Concomitent cu prima plantație s-a aplicat și la certificarea ecologică, Aromenature fiind astfel una dintre primele companii producătoare de lavandă de la noi din țară deținătoare de certificatul bio.Alegerea de a crea produse 100% naturale și biologice stă la baza conceptului Aromenature, obiectivele noastre principale fiind respectarea naturii și a sănătății consumatorilor.

Aflînduse în apropierea traseului Chișinău – Iași, începând cu a doua jumătate a lunii Iunie a fiecărui an, lanul Aromenature este vizitat de sute de vizitatori din întreaga țară care vin să se bucure de frumusețea peisajelor și a mirosului fermecător de lavandă.